16 Μαρτίου 2011

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ "ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ"

Παπανδρέου: «Δεν υποστέλλουμε τη σημαία της αλλαγής»





«Δεν υποστείλαμε στιγμή τη σημαία της αλλαγής που είναι η πραγματική λύση».



Αυτό δήλωσε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε πως «κανένα ΔΝΤ δεν καθορίζει τη πολιτική μας περισσότερο από τις δικές μας επιλογές».



Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία σημειώνοντας πως ορισμένοι «παριστάνουν ότι τα προβλήματα ξεκίνησαν με το μνημόνιο, θέλουν να ξεχνάνε τις επιτηρήσεις στις οποίες μας έβαλαν, το δημόσιο χρήμα που σπατάλησαν παντού και ότι το δημόσιο χρέος διπλασιάστηκε επί ημερών τους».



«Για αυτούς», συνέχισε, «χρειάστηκε η ελληνική κυβέρνηση να ψάχνει δάνεια για να σωθεί η Ελλάδα, για αυτούς υπογράψαμε μνημόνιο ως τεκμήριο ότι ποτέ πια δεν θα κακομεταχειρίζεται ελληνική κυβέρνηση τα χρήματα του ελληνικού λαού».



Ο κ. Παπανδρέου κλιμάκωσε την επίθεσή του σημειώνοντας πως «θα έπρεπε να είχαν το θάρρος να το υπογράψουν οι ίδιοι. Είπαν άσε να βγάλει το ΠΑΣΟΚ τα κάστανα από τη φωτιά.



Επιπλέον, παραδέχθηκε ότι ο δρόμος είναι δύσβατος και μακρύς, υπογραμμίζοντας όμως πως οι Ελληνες αποδεικνύουν για άλλη μια φορά τη γενναιότητά τους.



«Αποδείξαμε ως εθνος ότι μπορούμε να αναμετρηθούμε με την ιστορία», είπε χαρακτηριστικά.







«Πού είναι το μεμπτό της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, ενώ για πρώτη φορά δεσμεύθηκε πρωθυπουργός ότι δεν πουλάμε αλλά την αξιοποιούμε;», διερωτήθηκε ο κ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στο ζήτημα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.



Όπως είπε ,«αυτοί που σήμερα κάνουν μαθήματα διαπραγματεύσεων είναι αυτοί που φυγομάχησαν για να μην διαπραγματευτούν».







Την ψυχραιμία και τη δύναμη ψυχής που έχει επιδείξει ο ιαπωνικός λαός εξήρε ο Πρωθυπουργός, και συμπλήρωσε ότι «σε αυτήν την τραγωδία φαίνεται περισσότερο από ποτέ η ανάγκη αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης».



Επιπλέον, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε την ανάγκη να ελεγχθούν οι εγκαταστάσεις όλων των πυρηνικών εργοστασίων, συμπληρώνοντας ότι ο σεισμός της Ιαπωνίας και τα όσα ακολούθησαν αποτελούν υπενθύμιση του ευάλωτου της ύπαρξής μας.



«Η ανθρωπότητα έχει τεράστιες δυνάμεις, αλλά το ζητούμενο είναι πώς αυτε εξυπηρετούν τον άνθρωπο», είπε μεταξύ άλλων.







Χαρακτήρισε επίσης θεωρίες συνωμοσίας τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί ανταλλαγμάτων για τις ευνοϊκές αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής.



Καθένας μπορεί να εκφράζει την άποψή του αλλά όλοι θα ήμασταν μικροί αν έπρεπε να επικρατήσει η λογική μιας μειοψηφίας που για δικούς της λόγους θέλει να παραμείνουν όλα τα ίδια, ανέφερε. Η πλειοψηφία των πολιτών, πρόσθεσε, διψάει για δίκαιες αλλαγές.



«Οι πολίτες έχουν αποκτήσει πολύ μεγαλύτερη γνώση», τόνισε, κάνοντας παράλληλα λόγο για «πολιτική κοσμογονία», ένα νέο ρεύμα συλλογικής συνείδησης.



Αύριο στις 10.00 το πρωί ο Πρωθυπουργός θα ενημερώσει την Ολομέλεια της Βουλής για τις αποφάσεις των Βρυξελλών, έπειτα από σχετικό αίτημά του προς τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Φίλιππο Πετσάλνικο.



Πηγη
http://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου