4 Μαΐου 2011

ΑΡΝΙΣΙΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙ




4 μερίδες



6 κ.σ. θυμαρίσιο μέλι



4 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο



2 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν



3/4 φλιτζ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο



6 κλωναράκια από φρέσκο θυμάρι



2 σκελίδες σκόδρο λειωμένες



2 κιλά καρέ αρνιού τεμαχισμένο



Αλατοπίπερο






Εκτέλεση



Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ζεσταίνουμε το μέλι ελαφρώς σε ένα μπρίκι. Χτυπάμε το χλιαρό μέλι μαζί με το ξίδι, τη μουστάρδα, το μισό λάδι, το σκόρδο, λίγο αλατοπίπερο και το θυμάρι. Αλατοπιπερώνουμε το αρνί. Σε ζεστό τηγάνι με ελάχιστο λάδι τσιγαρίζουμε τα παϊδάκια μέχρι να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια τα αλείφουμε με το μείγμα μελιού, κρατώντας αρκετό ώστε να μπορούμε να τα αλείφουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Ψήνουμε το αρνί σε ρηχό ταψί, αλείφοντάς το κατά διαστήματα.



Θέλει γύρω στα 10-12 λεπτά για μέτριο ψήσιμο ή μέχρι το θερμόμετρο που θα τοποθετήσουμε στο πιο παχύ κομμάτι του κρέατος φθάσει τους 52°C. Σερβίρουμε τα παϊδάκια με μια απλή πράσινη σαλάτα. Η ρόκα ταιριάζει πολύ.

"ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου