4 Μαΐου 2020

Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία –Αρθρο διασημης οικονομολογου

: Την απάντηση δίνει η Mariana Mazzucato, καθηγήτρια Οικονομικών στο University College London (UCL) σε άρθρο της στο World Economic Forum. Χρειαζόμαστε κράτη - λέει - που ξέρουν πώς να διαπραγματευτούν, έτσι ώστε τα οφέλη των δημόσιων επενδύσεων να επιστρέφουν στο κοινό.



Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία; Θα υπάρξουν αλλαγές στο καθεστώς εργασίας; Πώς θα επηρεαστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων; Τις απαντήσεις δίνει η Mariana Mazzucato, καθηγήτρια Οικονομικών στο University College London (UCL) σε άρθρο της στο World Economic Forum.
Η γνωστή διεθνώς οικονομολόγος, η οποία έχει ιδρύσει και διευθύνει το Institute for Innovation and Public Purpose, αναφέρει ότι η πανδημία ρίχνει φως στα κοινωνικά και οικονομικά συστήματα σε όλο τον κόσμο, εκθέτοντας μερικές από τις ατέλειες του καπιταλισμού. Λέει επίσης ότι είναι πολύ πιθανό να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την εργασία, ειδικά σε σχέση με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
περισσοτερα απο την πηγη https://virus.com.gr/poies-tha-einai-oi-epiptoseis-tis-pandimias-stin-oikonomia-arthro-diasimis-oikonomologoy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου