31 Μαΐου 2020

Αντιδρούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων στις φοροελαφρύνσεις


Αντιτίθενται οι ιδιοκτήτες ακινήτων στις κυβερνητικές φοροελαφρύνσεις για τον κλάδο τους.

Κι αυτό, διότι, πλέον, υποχρεούνται να αποδεχθούν περικοπές 40% στα εισπραττόμενα ενοίκια, έχοντας ως αντιστάθμισμα μια έκπτωση φόρου αντίστοιχη με το ποσοστό 20% επί του 60% των μισθωμάτων τους.

Δηλαδή, με τη νέα νομοθετική διάταξη, κάθε ιδιοκτήτης θα λάβε πάρει πίσω με τη μορφή έκπτωσης από τον φετινό φόρο εισοδήματος ή και τον φετινό ΕΝΦΙΑ ποσοστό ίσο με το 30% της συνολικής φετινής εισοδηματικής του απώλειας, η οποία προκαλείται από την αναγκαστική μείωση των εισπρακτέων ενοικίων κατά 40%.

Σχολιάζοντας το ζήτημα στο «MEGA Σαββατοκύριακο», ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), Στράτος Παραδιάς, χαρακτήρισε την απόφαση «πολύ άσχημη, ανεπαρκή και στενόκαρδη»

«Δεν αμφισβητήσαμε ποτέ την ανάγκη στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων στο θέμα του ενοικίου. Όμως αυτή έγινε με το λάθος τρόπο. Και όχι με επιδοτήσεις όπως για τα υπόλοιπα ζητήματα» τόνισε.

Παράλληλα, έκανε λόγο πως η μικρή φοροαπαλλαγή δεν καλύπτει ούτε τις προσδοκίες ούτε τις ανάγκες των ιδιοκτητών ακινήτων.  «Κάποιοι ζουν από τις μισθώσεις των ακινήτων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων, σύμφωνα με τον κ. Παραδιά, μεταβλήθηκαν σε ένα απίστευτο είδος κοινωνικού και δημοσιονομικού παρία, στην οικονομική κρίση που προέκυψε. «Είχαν μόνο υποχρεώσεις και κανένα δικαίωμα» σημείωσε.

πηγη
megatv.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου