11 Μαΐου 2012

Στο 27,7%"εκτινασσεται"ο ΣΥΡΙΖΑ




Εντυπωσιακή άνοδο στα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Marc που έγινε για λογαριασμό του Alpha, η πρώτη μετά τις εκλογές.  Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα συγκέντρωσε ποσοστό 27,7% στην εκτίμηση ψήφου για τις επαναληπτικές εκλογές, ανεβάζοντας κατά πάνω από 10 ποσοστιαίες μονάδες την πρόσφατη εκλογική του επίδοση!

Σταθερή και ελαφρώς ανεβασμένη η Νέα Δημοκρατία, συγκέντρωσε ποσοστό 20,3%, ενώ χαμηλότερο ποσοστό εμφάνισε το  ΠΑΣΟΚ (12,6%).
Διατηρούν τη δύναμή τους (10,2%) οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου, ενώ αποδυναμωμένο εμφανίζεται το ΚΚΕ με ποσοστό 7%, η Χρυσή Αυγή, η οποία συγκεντρώνει ποσοστό 5,7%, και η Δημοκρατική Αριστερά (4,9%).

Παράλληλα ο ΛΑΟΣ βρίσκεται στο 2,3%, η Δημιουργία Ξανά στο 1,8%, οι Οικολόγοι Πράσινοι στο 1,7%, η Δημοκρατική Συμμαχία στο 1,5% και η ΔΡΑΣΗ στο 1,3%. Λοιπά κόμματα συγκεντρώνουν το 3% των ερωτηθέντων.

Ταυτόχρονα με την εντυπωσιακή ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ, η δημοσκόπηση της Marc ανέδειξε και ένα άλλο «κυρίαρχο» ρεύμα στις προτιμήσεις των ελλήνων ψηφοφόρων, οι οποίοι επιλέγουν συντριπτικά κυβέρνηση συνεργασίας.

Η δημοσκόπηση εμφανίζει δυο στους τρεις Έλληνες να επιθυμούν τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας με τις περισσότερες προτιμήσεις (30,4%) να τις συγκεντρώνει μια οικουμενική κυβέρνηση.

Ακολουθεί με ποσοστό 28,1% η προτίμηση για συνεργασία των κομμάτων της αριστεράς και με ποσοστό 24,7% μια κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ.
πηγη
"Ισοτιμια"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου