1 Ιουλίου 2015

Μας προκαλούν βάναυσα


samaras1.jpg

Ο Αντώνης Σαμαράς στη ΒουλήEUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Ακούγοντας τον κ. Σαμαρά να απευθύνεται στους βουλευτές του κόμματός του, μου δημιουργήθηκαν ορισμένες απορίες:

♦ Χαρακτήρισε την ελληνική πρόταση των 47 σελίδων «εφιάλτη Τσίπρα» επειδή περιλαμβάνει μέτρα ύψους 8 δισ. ευρώ. Την πρόταση όμως αυτή την απέρριψαν οι φίλοι των Σόιμπλε, Ντάισελμπλουμ και λοιπές... δημοκρατικές δυνάμεις.
Συνεπώς δικαιούμαστε να υποθέσουμε ότι μας επιφυλάσσουν χειρότερο μέλλον. Άρα, γιατί να ψηφίσουμε «ναι», όπως μας προτρέπει;

♦ Όταν μιλάει για δημοψήφισμα-πραξικόπημα δεν πρέπει να μας εξηγήσει από πότε και στη βάση ποιας πολιτικής θεωρίας, η προσφυγή στον λαό για ένα μείζον θέμα συνιστά πραξικόπημα; Λίγη αυτοσυγκράτηση δεν θα έβλαπτε.

 Δεν του δημιουργεί κανένα πρόβλημα (ηθικό, πολιτικό, συνειδησιακό) το ότι σπεύδει να υιοθετήσει άκριτα την εκδοχή των δανειστών για το δημοψήφισμα;
Ταυτιζόμενος απολύτως μαζί τους ότι το πραγματικό διακύβευμα του δημοψηφίσματος είναι η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, δεν καταλαβαίνει ότι αν κερδίσει το «όχι», ο ίδιος και το κόμμα του θα έχουν αυτοαφοπλιστεί αφού θα έχουν «νομιμοποιήσει» το δίλημμα των δανειστών; Είναι τόσο σίγουρος ότι θα κατισχύσει το «ναι»;
Στην απευκταία γι' αυτόν περίπτωση που επικρατήσει το «όχι», θα παραιτηθεί από κάθε προσπάθεια να αποτρέψει αυτό που θεωρεί καταστροφή για τη χώρα; Δεν μου φαίνεται και πολύ φρόνιμο αυτό για ένα κόμμα που ισχυρίζεται ότι υπάρχει για να υπηρετεί το εθνικό συμφέρον.

 Είπε ότι αυτό που θα διασωθεί με τη δραχμή θα είναι το κομματικό κράτος, υπαινισσόμενος ότι το ελέγχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Κοίτα ποιος μιλάει, θα μπορούσε κάποιος να αναφωνήσει.
Το κόμμα του κ. Σαμαρά, παρέα με το ΠΑΣΟΚ έστησαν την περίοδο της μεταπολίτευσης το φαύλο κομματικό καθεστώς. Τα χρόνια που κυβερνούσαν οργίασαν το ρουσφέτι και η διαπλοκή.
Τα κόμματα αυτά με τις πολιτικές τους γιγάντωσαν την κρατικοδίαιτη αστική τάξη, με το αζημίωτο φυσικά.
Ήταν τόσο προκλητική η στάση τους και τόσο θλιβερός ο απολογισμός των πεπραγμένων τους που ο πολύς κ. Σόιμπλε είχε πει πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ότι οι διεφθαρμένες πολιτικές ελίτ σε συνεργασία με το οικονομικό κατεστημένο λεηλάτησαν την Ελλάδα.
Για την Αριστερά μιλούσε ο κ. Σόιμπλε; Δεν το νομίζω.

 Δεν τον ενοχλεί καθόλου η ωμή παρέμβαση σχεδόν όλων των Ευρωπαίων ηγετών;
Καλούν οι δανειστές τους πολίτες να ψηφίσουν «ναι» γιατί διαφορετικά θα το πληρώσουν πολύ ακριβά. Αν το δημοψήφισμα είναι πραξικόπημα, όπως υποστηρίζετε κ. Σαμαρά, η επιχείρηση τρομοκράτησης των Ελλήνων τι είναι; Πρόσκληση σε φιλολογική βραδιά;

♦ Και δύο επουσιώδη:
Έβαλε τη Χρυσή Αυγή στην ίδια κατηγορία με τον ΣΥΡΙΖΑ στο αντιευρωπαϊκό μπλοκ.
Αν δεν με απατά η μνήμη μου -και δεν με απατά- δικός του στενός συνεργάτης ήταν ο κ. Μπαλτάκος που συνομιλούσε με τον Κασιδιάρη και καθοδηγούσε το νεοναζιστικό κόμμα πώς να ψηφίσει στη Βουλή.
Κάλεσε τον Τσίπρα σε τηλεμαχία.
Μα, αυτός δεν ήταν που την είχε αρνηθεί προεκλογικά με το σκεπτικό ότι δεν συζητά με πολιτικούς αρχηγούς που βρίζουν, συκοφαντούν και ρίχνουν το επίπεδο;
Τι μεσολάβησε και τώρα προτείνει αυτό που απέρριπτε μετά βδελυγμίας; Ανέβασε το επίπεδό του ο κ. Τσίπρας;

*Και, εάν μου επιτρέπεται, μία συμβουλή στους οπαδούς του «ναί»:
Υπάρχουν πολλοί πολίτες που έχουν αποφασίσει τι δεν θα ψηφίσουν (το «ναι») και προβληματίζονται ανάμεσα στο «όχι», στο άκυρο και την αποχή. Αν όμως οι οπαδοί του «ναι» συνεχίσουν, με τις πράξεις και τις δηλώσεις τους, να προκαλούν βάναυσα την κοινή λογική και αν οι ξένοι φίλοι τους δεν σταματήσουν τους χυδαίους εκβιασμούς, μπορεί οι αναποφάσιστοι να οδηγηθούν μαζικά στην κάλπη του «όχι».
πηγη
www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου