31 Ιουλίου 2015

Οι Έλληνες υποψιάζονταν ότι έρχονται τα χειρότερα


Το 54 % των συμπατριωτών μας , λοιπόν, εκτιμούσε ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη , όπως προκύπτει από το ευρωβαρόμετρο που πραγματοποιήθηκε το Μάϊο 2015, μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές , πρίν από το δημοψήφισμα και φυσικά από την παράδοση της κυβέρνησης στις ορέξεις των εταίρων και δανειστών στις 12 Ιουλίου…
Το 37 % των Ελλήνων είχε τον περασμένο Μάιο αρνητική εικόνα για την ΕΕ, το 25 % θετική και το 38 % ουδέτερη. Αντίθετα, η πλειοψηφία των Γερμανών (45 %), των Λιθουανών 55 %), των Ολλανδών (42 %) και των Κροατών (47 %) έχουν θετική εικόνα. Γενικά, ο Βορράς έχει θετική εικόνα της ΕΕ και ο νότος αρνητική…
Το μέλλον της ΕΕ ; Οι μοναδικές χώρες των οποίων η πλειοψηφία του πληθυσμού εμφανίζεται απαισιόδοξη είναι η Ελλάδα (57 %) και η Κύπρος (54 %). Στις υπόλοιπες χώρες βλέπουν λίγο πολύ ρόδινο το μέλλον της ΕΕ.
Μόνο το 20 % των Ελλήνων και το 19 % των Κυπρίων πιστεύουν ότι η φωνή τους υπολογίζεται στην ΕΕ. Στον αντίποδα, το 69 % των Σουηδών και το 68 % των Δανών που εκτιμούν ότι η φωνή τους υπολογίζεται στις Βρυξέλλες…
Τα δύο μεγάλα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει η ΕΕ είναι για το 40 % των Ελλήνων η οικονομική κατάσταση, το 33 % η κατάσταση στα δημόσια οικονομικά και το 32 % η ανεργία. Η οικονομική κατάσταση έρχεται πρώτη προτεραιότητα της ΕΕ και στην Κύπρο (47 %) και την Ισπανία (37 %). Στις χώρες του βορρά, πρώτη προτεραιότητα της ΕΕ εκτιμάται ότι πρέπει να είναι η αντιμετώπιση της μετανάστευσης (38 %) και μετά έρχεται η οικονομική κατάσταση (27 %).
Ως προς τα μεγάλα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν στη χώρα τους, η πλειοψηφία των Ελλήνων πιστεύει ότι είναι η καταπολέμηση της ανεργίας (56 %).
Μόνο το 3 % των Ελλήνων θεωρεί ότι η οικονομική του κατάσταση είναι καλή. Το υπόλοιπο 97 % απάντησε αρνητικά. Επίσης, το 50 % αισθάνονται ευρωπαίοι υπήκοοι και το άλλο 50 % όχι…
Φυσικά, τον περασμένο Μάιο τάχθηκε υπέρ του ευρώ το 69 % των Ελλήνων (+6 % σε σχέση με το ευρωβαρόμετρο του 2014).
πηγη
http://www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου