Συστατικά 1 κιλό αλεύρι 2,5 κουταλιές σούπας μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι αλάτι 8 φέτες ζαμπόν 2 ντομάτες μικρές 500 γρ. κασέρι σε φέτες 6 κουταλάκια βούτυρο Οδηγίες Kοσκινίζετε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι. Προσθέτετε νερό και ζυμώνετε σε σφιχτή ζύμη. Την σκεπάζετε και την αφήνετε να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου. Κόβετε στη μέση κατά μήκος το ζαμπόν και σε φέτες τις ντομάτες. Μοιράζετε τη ζύμη σε 6 μέρη. Ανοίγετε κάθε κομμάτι ζύμης σε οβάλ σχήμα και ανασηκώνετε γύρω – γύρω τις άκρες. Η ζύμη θα πάρει σχήμα που θυμίζει βαρκούλα. Βάζετε στο εσωτερικό της βαρκούλας από ένα κουταλάκι βούτυρο, 3 κομμάτια ζαμπόν, μερικές φέτες ντομάτας και καλύπτετε με φέτες κασέρι. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Βάζετε τα πεϊνιρλί σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο, μέχρι να ψηθεί η ζύμη (περίπου 35 με 40 λεπτά). Πηγη pontosnet.gr |
22 Ιουλίου 2012
Πεινιρλι-ποντιακη συνταγη
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου