27 Ιουνίου 2011

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ-ΕΞΠΡΕΣ-Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ


 

ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Ακίνητο έκτασης 5.500

στρεμμάτων.

ΚΑΪΑΦΑΣ: Υδροθεραπευτικές και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις μετά αιγιαλού και λίμνης στον Νομό Ηλείας.

ΑΦΑΝΤΟΥ: Παραθαλάσσια έκταση επιφάνειας 175 στρεμμάτων. Ακίνητο «Γκολφ Αφάντου Ρόδου» 1.315 στρεμμάτων.

ΚΤΗΜΑ ΣΚΑΛΑΣ ΣΚΟΤΙΝΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ: Παραλιακή έκταση 400 στρεμμάτων, με 11 συγκροτήματα.

ΚΤΗΜΑ ΑΛΥΚΩΝ: Εκταση 1.202.294 τ.μ. στην Ανάβυσσο Αττικής.

ΠΑΛΙΟΥΡΙ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: Κάμπινγκ σε παραλιακή έκταση 200 στρεμμάτων.

ΚΤΗΜΑ ΚΑΡΑΘΩΝΑ ΝΑΥΠΛΙΟ: Σχολάζουσα εδαφική έκταση μετά αιγιαλού και εγκαταστάσεων εστίασης.

ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ: Αιδηψού, Κύθνου, Λουτρακίου, Θερμοπυλών, spa Υπάτης, πηγή Νιγρίτας.

ΠΡΑΣΟΝΗΣΙ- ΚΑΤΤΑΒΙΑ: Δημόσια ακίνητα στον Δήμο Νότιας Ρόδου, συνολικής επιφανείας 80.000 στρεμμάτων.

ΒΟΡΡΑΣ- ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ: Δημόσια Ακίνητα στον Νομό Πέλλας, 18.400 στρεμμάτων, όπου λειτουργεί το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρρας, στο όρος Καϊμακτσαλάν. ΑΝΤΙΡΡΙΟ: Παραθαλάσσια έκταση επιφάνειας 223.000 τ.μ.

ΓΟΥΡΝΕΣ: Ο χώρος της πρώην Αμερικανικής Βάσης Γουρνών, συνολικής έκτασης 738 στρεμμ.

ΔΗΜΟΣ ΤΟΠΕΙΡΟΥ: Παραθαλάσσια έκταση 7.990 στρ. στo Δέλτα του ποταμού Νέστου, στον ΝομόΞάνθης. ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ: Δημόσιο ακίνητο, επιφανείας 153.000 τ.μ. Παραλιακή έκταση απέναντι από τη νησίδα «Δοκός».

ΣΙΘΩΝΙΑ, ΛΙΒΑΡΙ ΒΟΥΡΒΟΥΡΟΥΣ: Παραλιακή έκταση, στη Χαλκιδική, συνολικής επιφανείας 94.000 τ.μ.

Ταμείο περιουσίας με ευρωπαϊκή εποπτεία

Τ η σύσταση «Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου», στο οποίο θα μεταβιβαστούν από το Δημόσιο όλες οι συμμετοχές του Δημοσίου σε ΔΕΚΟ που πρόκειται να αποκρατικοποιηθούν και τα ακίνητα του Δημοσίου που πρόκειται να παραχωρηθούν, με στόχο να εισπράξει το Δημόσιο 50 δισ. ευρώ ως το 2015, προβλέπει ο Εκτελεστικός Νόμος.

Το Ταμείο θα είναι ανώνυμη εταιρεία που θα ανήκει 100% στο Δημόσιο. Η διοίκησή του θα ασκείται από 5μελές διοικητικό συμβούλιο που διορίζεται από την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής. Το νέο Ταμείο θα επιβλέπουν δύο παρατηρητές από την πλευρά των δανειστών, ένας από τα κράτη της ευρωζώνης και ένας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αποκλειστικός σκοπός του θα είναι η αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου, καθώς και των περιουσιακών στοιχείων των δημοσίων επιχειρήσεων των οποίων το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει εξ ολοκλήρου, άμεσα ή έμμεσα, στο Δημόσιο ή σε ΝΠΔΔ.

Τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους της χώρας ενώ η διάρκεια του Ταμείου είναι έξι έτη.

Το Ταμείο μπορεί, για τη διευκόλυνση της αξιοποίησης των περιουσιακών του στοιχείων, να συνάπτει κάθε μορφής συμβάσεις, όπως ενδεικτικά συμβάσεις δανείου, ανάθεσης έργου, αναδοχής κινητών αξιών, συμβάσεις μετόχων και συμβάσεις παροχής ή λήψης δικαιωμάτων προαίρεσης πώλησης ή αγοράς περιουσιακών στοιχείων.

Το Ταμείο θα αναλάβει ουσιαστικά τον ρόλο της Γραμματείας Αποκρατικοποιήσεων, όπου προΐσταται ο γενικός γραμματέας κ. Γ. Χριστοδουλάκης. Οπως ορίζεται στο νομοσχέδιο, στο Ταμείο μεταβιβάζονται και περιέρχονται, χωρίς αντάλλαγμα:

Τα μετοχικά μερίδια του Δημοσίου που περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο.

Τα περιουσιακής φύσεως δικαιώματα, δικαιώματα διαχείρισης και εκμετάλλευσης, κεκτημένα οικονομικά συμφέροντα, άυλα δικαιώματα και δικαιώματα λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης υποδομών και όλα τα ακίνητα που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων.

Πηγη
"ΒΗΜΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου