27 Μαΐου 2010

ΠΡΑΣΙΝΗ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Συνεχιζονται οι αντιδρασεις για το εργο του ποδηλατοδρομου στην Αργυρουπολη.Στο δημοτικο συμβουλιο που εγινε στις 26/5/2010 ακουστηκαν πολλες γνωμες σχετικα με το εργο.Ο καθενας βλεπει το εργο απο την δικη του σκοπια.Οι ποδηλατες το εγκρινουν επειδη θελουν και αυτοι εναν δρομο για αυτους.Οι κατοικοι και οι καταστηματαρχες το βλεπουν απο την δικια τους.
Ολα αυτα γιατι τιποτα δεν γινεται σωστα.Εμεις οι κατοικοι της οδου θα επρεπε να ειδοποιηθουμε για τον ποδηλατοδρομο.Μελετες σωστες δεν εχουν γινει.
Και σας ρωταω για να γινει καποιο εργο δεν θα επρεπε πρωτα να γινει διαβουλευση με τους κατοικους της περιοχης,με τους αρμοδιους κοινωνικους φορεις και τις ομαδες πληθυσμου που τις ενδιαφερουν?
Ποδηλατοδρομος γινεται εκει που επιτρεπουν οι συνθηκες χωρις να παρεμποδιζουν αλλους κοινωνικους σκοπους που εξυπηρετουν οι δρομοι.
Εδω τον δρομο τον καταστρεφουμε αφηνοντας τον μισο,με ολες αυτες τις παρεμβασεις που θελουν να κανουν οι δημοτικοι αρχοντες και χωρις να ενημερωσουν κανεναν.
Στην Ελλαδα εναν δρομο κεντρικο η ημικεντρικο πρεπει να τον διατηρουμε μεγαλο και πλατυ .Εμεις ομως εδω στην Αργυρουπολη τον στενευουμε μη λογαριαζοντας τις επιπτωσεις....
Εχει προηγηθει μελετη των επιπτωσεων στην κυκλοφορια των οχηματων απο την κατασκευη του ποδηλατοδρομου?
Νομιζω οτι οι μισοι και παραπανω δημοτικοι συμβουλοι βλεπουν οτι αυτο ειναι ενα εργο που σε λιγο καιρο ο ποδηλατοδρομος μαλλον θα χρησιμοποιειται απο τα μηχανακια.Γνωριζουν οτι δεν εχουν γινει οι σωστες μελετες.Και ομως συνεχιζουν να μην ακουν τον κοσμο που διαμαρτυρεται........
Αυτα γινονται για το προγραμμα "ΠΡΑΣΙΝΗ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ".Επειδη ο καθε Δημος χρηματοδοτειται με κοινοτικα κονδυλια για το προγραμμα αυτο,το οποιο εχει διαφορες δρασεις που μπορει καποιος Δημος να κανει και οχι μονο ποδηλατοδρομο.
Μερικες δρασεις του προγραμματος ειναι:
1)παιδικες χαρες και δημιουργια νεων παιδοτοπων.
2)Βελτιωση των πεζοδρομιων και δενδροφυτευσεις αυτων οπως και στις πλατειες,καθως και ηλεκτροφωτισμος.
3)Αναβαθμιση αλσυλλιων.
4)Δημιουργια δημοτικων υπαιθριων παρκινγκ.
5)Πρασινες στεγες σε δημοτικα κτιρια,σχολεια και οπου αλλου μπορει να δημιουργηθουν αυτες.
Πως εσεις διαλεξατε τη δραση του ποδηλατοδρομου και οχι αυτες τις δρασεις που με αυτες ολη η πολη θα γινοταν ακομα πιο πρασινη και ομορφοτερη και συγχρονως θα προτρεπατε και ολους εμας εχοντας παραδειγμα τις δικες σας πρασινες στεγες,να κανουμε και εμεις το ιδιο στις δικες μας.Και επειδη ποτε δεν ειναι αργα διοτι το εργο δεν εχει προχωρησει πολυ μηπως θα επρεπε να το ξανασκεφτειτε το θεμα αυτο??

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου